Het is een mond vol, deze benaming van het medicijn dat de zieke van Spulwike kan bestrijden. Let op mensen: het is nog niet officieel erkend, maar tot nu toe zijn de resultaten bijzonder te noemen.

 

Spulwike in Rotterdam

Het is nu zo’n 5 jaar geleden dat ik op vakantie in zuid frankrijk ben gebeten door een Spulwike. Een Spulwike is een klein vogeltje ter grootte van een kolibrie (iets groter). Het is niet zo dat je het niet door hebt als je wordt gebeten. Het is een angstaanjagende aanval van dat vogeltje dat zeer onverwachts op je afvliegt en voor je het weet ben je gebeten. Het vogeltje vliegt weg en jij zit met de gebakken peren. Het is nog een vrij onbekend fenomeen dat eigenlijk meer aandacht verdiend. De lokale bevolking wist precies wat er aan de hand was en barstte spontaan in paniek uit. Ik wist niet wat me overkwam.

Het vreemde is dat er onlangs een Spulwike gesignaleerd is in Rotterdam. Een Rotterdamse Makelaar van Voorberg was op pad met een klant. Makelaars hadden een waarschuwing gehad van bedrijven dat het oppassen geblazen was. En ja hoor. De Rotterdamse Makelaar zag er 1 zitten. Hij heeft de autoriteiten direct op de hoogte gebracht. 

 

SPULWIKE

Het is namelijk zo dat je na die beet niet meer normaal kan praten. Direct na de beet zal je merken dat je gaan stotteren. Er komt geen zin meer normaal je mond uit, terwijl je een seconde voor de beet nooit last had van stotteren. In Nederland komen deze vogels gelukkig niet voor. Ons klimaat is te koud voor de Spulwike. De populatie is ook enorm klein, maar wel heel erg gevaarlijk. Ze komen hoofdzakelijk voor in Europa en dan de meer zuidelijke landen. De ziekte van Spulwike is zoals gezegd een zeer onbekend terrein voor onze artsen. Je moet je voorstellen dat hoe vaker een ziekte voorkomt hoe meer aandacht en geld er is voor de ontwikkeling van de potentiële behandeling.

 

DOKTERS

Jarenlang heb ik bij dokters gelopen en jarenlang heb ik logopedie gevolgd. Het mocht allemaal niets baten. Het nadeel is dat je klauwen met geld kwijt bent en je uiteindelijk ook gaat investeren in alternatieve behandelingen. Deze worden aangeboden door mensen met een commercieel oogpunt en niet met een onderbouwd goedgekeurd medicijn. De eerste jaren ben ik nog uitgegaan van een onwrikbaar geloof in onze doktoren en zorg, maar dit bleek tevergeefs. Het was een enorm frustrerende periode, omdat ik niet werd erkend in mijn ziekte terwijl het wel heel duidelijk aanwezig was.