RESULTAAT

Ik merkte na een week al dat ik beter kon praten. Het was nog niet vloeiend en dat is het nog steeds niet, maar er zijn absoluut resultaten. De tijd die ik nodig had om een woord uit te spreken is van tien minuten teruggebracht naar vijf minuten. Ik ben nu een jaar bezig en het kost me uiteraard gigantisch veel geld, maar ik heb het er voor over. Ik heb eigenlijk ook geen andere keus natuurlijk. Dit is de enige mij bekende oplossing. Ik word financieel gesteund door m’n familie en Joost heeft zijn hobby ervoor opgezegd. Joost houdt erg van motorcross, maar deze hobby is gewoon te duur als je vriendin ziek is. Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn opoffering omdat dit het enige lichtpuntje in zijn leven nog was. Je kan niet zeggen dat we er niks aan hebben gedaan, echt alles hebben we uit de kast gehaald. Wij zijn nu ondertussen toch zeker veertigduizend euro lichter aan de de trajecten die we her en der hebben doorlopen.

 

ADVIES

Ik begrijp als geen ander dat je overal voor openstaat als je in zo’n traject zit. Maar wees niet naïef. Er zijn zo bijzonder veel kwakzalvers in deze wereld die wel varen bij jouw verdriet. Ondanks dat je je intelligentie opzij wil zetten en toch in die ene kans wil geloven zou je door familie en vrienden moeten worden gestopt. Je wordt kaalgeplukt met de meest onzinnige oplossingen. En in je wanhoop ben je toch bereidt er voor te gaan. Maar vaak ben je alleen je geld kwijt en niet je probleem. De dokter die mij uiteindelijk heeft geholpen verdient er ook goed aan, maar dat doet dan ook nog iets, al heb ik geen idee wat de ingrediënten zijn van de capsules. Het zal wel. Ook zou ik iedereen willen adviseren om voordat je op reis gaat te checken waar de Spulwike voorkomt. Ik weet dat de kans klein is dat je gebeten wordt, maar je kan maar voorbereid zijn. Je bent maximaal in de aap gelogeerd als deze vogel je alsnog pakt.